25.10.2016. ZAVRŠENI ''VI SOKOBANJSKI MEDICINSKI DANI'' Štampa El. pošta


U organizaciji Specijalne bolnice ''Sokobanja'', a pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja Republike Srbije, od 21. do 23. oktobra u Hotelu ''Moravica'' u Sokobanji po šesti put je uspešno održan tradicionalni stručni skup ''Sokobanjski medicinski dani''.

Kako je i bilo predvidjeno Programom skupa, održana su tri seminara:

1. ‘’Novine u lečenju kardiovaskularnih bolesti’’

2. ‘’Astma, HOBP i pridružene bolesti - novine u proceni težine i terapijskom pristupu’’

3. ‘’Savremeni pristup u lečenju i rehabilitaciji ortopedskih,reumatoloških i respiratornih oboljenja’’.

Prema Odluci Zdravstvenog saveta RS, sva tri seminara akreditovana su kao nacionalni seminari prve kategorije, koji su nosili po 12 bodova za predavače i po 6 bodova za pasivno učešće, a bili su namenjeni lekarima, farmaceutima, biohemičarima, medicinskim sestrama, zdravstvenim tehničarima, fizioterapeutima i laboratorijskim tehničarima.

Tokom ovog trodnevnog skupa održano je preko 40 predavanja eminentnih stručnjaka o izuzetno aktuelnim temama iz oblasti medicine, uz interesantne i korisne diskusije i razmenu mišljenja učesnika, kojih je bilo preko 600 - iz naše zemlje, Makedonije, Slovenije.

U pauzama izmedju tematskih sesija održana su i tri mini-simpozijuma uglednih farmaceutskih kompanija. Po završetku trećeg seminara ''VI Sokobanjskih medicinskih dana'', učesnici Skupa imali su priliku da proprate specijalno, izuzetno zanimljivo predavanje pod nazivom ''Rtanj - katalizator klime Sokobanje'', koje je priredio dr Randjel Petrović, poznati lekar iz Sokobanje i nekadašnji direktor Specijalne bolnice, sa svojim saradnicima.

Prema ocenama učesnika - predavača i slušalaca, ''VI Sokobanjski medicinski dani'' još jednom su pokazali da je mesto ovog stručnog skupa na samom vrhu lestvice kvalitetnih programa kontinuirane medicinske edukacije.

 
 
Baner