24.11.2017. ''VII SOKOBANJSKI MEDICINSKI DANI' - PROGRAM Штампа Ел. пошта


Stručni skup ‘’VII Sokobanjski medicinski dani’’, pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja RS, i ove godine se, po tradiciji, održava u Kongresnoj sali Hotela ''Moravica'' u Sokobanji. Program Skupa sa pratećim sadržajima možete pogledati klikom na baner ''VII Sokobanjski medicinski dani'', odnosno ovde.

 
20.11.2017. ''VII SOKOBANJSKI MEDICINSKI DANI' - od 01. do 03. decembra Штампа Ел. пошта


Stručni skup ‘’VII Sokobanjski medicinski dani’’, u organizaciji Specijalne bolnice za nespecifične plućne bolesti ’’Sokobanja’’ i Nacionalne asocijacije udruženja zdravstvenih radnika Srbije , ove godine biće održan od 01. do 03. decembra.


Zdravstveni savet Republike Srbije, svojom odlukom o akreditaciji programa kontinuirane edukacije (KE), бр. 153-02-3452/2017-01 od 18.11.2017.godine, akreditovao je program ''VII Sokobanjskih medicinskih dana'', koji će biti realizovan kroz tri seminara:


01.12.2017 - Seminar iz kardiologije: ''Arterijska hipertenzija sa komorbiditetima - od teorije do kliničke prakse''


02.12.2017 - Seminar iz respiratorne medicine: ''Pleuropulmonalne infekcije''


03.12.2017 - Seminar iz fizikalne medicine i rehabilitacije: ''Aktuelnosti u fizikalnoj medicini i ortopediji sa traumatologijom''


Prema Odluci Zdravstvenog saveta RS, sva tri seminara akreditovana su kao nacionalni seminari prve kategorije, koji nose po 12 bodova za predavače i po 6 bodova za pasivno učešće, a namenjeni su lekarima, farmaceutima, biohemičarima, fizioterapeutima, medicinskim, laboratorijskim i farmaceutskim tehničarima.


Odluku Zdravstvenog saveta RS, kao i Zbirne tabele ocenjenih programa KE, možete pogledati na internet stranici Zdravstvenog saveta RS http://www.zdravstvenisavetsrbije.gov.rs ili na ovom sajtu - klikom na baner ''VII Sokobanjski medicinski dani'', odnosno ovde.

 
02.10.2017. ''VII SOKOBANJSKI MEDICINSKI DANI'' - PRVO OBAVEŠTENJE Штампа Ел. пошта


U organizaciji Specijalne bolnice za nespecifične plućne bolesti ''Sokobanja'' i Nacionalne asocijacije udruženja zdravstvenih radnika Srbije, od 01. do 03. decembra ove godine biće održan sedmi po redu stručni skup ''Sokobanjski medicinski dani''.


Preliminarnim programom Skupa predvidjeno je održavanje sledećih seminara:

01.12.2017 - Seminar iz kardiologije: ''Arterijska hipertenzija sa komorbiditetima - od teorije do kliničke prakse''

02.12.2017 - Seminar iz respiratorne medicine: ''Pleuropulmonalne infekcije''

03.12.2017 - Seminar iz fizikalne medicine i rehabilitacije: ''Aktuelnosti u fizikalnoj medicini i ortopediji sa traumatologijom''


Kao i prethodnih godina, ovaj stručni skup okupiće eminentne stručnjake – renomirane predavače iz zemlje i inostranstva, sa aktuelnim temama, te će novim saznanjima i razmenom iskustava učesnika, dati značajan doprinos daljem razvoju medicinske struke.


Akreditacija seminara je u toku, a namenjeni su lekarima, farmaceutima, biohemičarima, fizioterapeutima, medicinskim, laboratorijskim i farmaceutskim tehničarima.


Do svih informacija o Stručnom skupu ''VII Sokobanjski medicinski dani'' možete doći klikom na istoimeni baner na ovom sajtu.


ORGANIZACIONI ODBOR

 
28.02.2017. 180 SOKOBANJSKIH GODINA NA BEOGRADSKOM SAJMU Штампа Ел. пошта


Specijalna bolnica ''Sokobanja'' i ove godine je učestvovala na najvećoj turističko-privrednoj manifestaciji u regionu - na 39. medjunarodnom sajmu turizma u Beogradu, održanom od 23. do 26. februara. Kao i do sada, svoje medicinske i wellness usluge, kapacitete i sadržaje, Bolnica je promovisala na objedinjenom destinacijskom štandu turističke ponude Sokobanje za 2017.godinu - zajedno sa Organizacijom za turizam i kulturu Sokobanja, Specijalnom bolnicom “Banjica”, Hotelom “Moravica”, predstavnicima turističkih agencija, stanodavaca i ugostitelja.



Sokobanjska turistička ponuda promovisana je na savremeno uredjenom i opremljenom štandu, uz atraktivne propagandne materijale, a u duhu značajne godišnjice - 180 godina organizovanog turizma. Posećenost štanda i zainteresovanost gradjana, medija, poslovnih saradnika, bili su značajniji u odnosu na prethodne godine, a naročito prvog dana Sajma. Prema saopštenju Beogradskog sajma, najveću turističku manifestaciju u regionu obišlo je blizu 75.000 osoba, što je novi rekord, a na dan otvaranja posetilaca je bilo za 31 odsto više, odnosno skoro tri hiljade više u odnosu na prošlogodišnji prvi dan.




Sajam je i ove godine otvorio premijer Srbije Aleksandar Vučić, a podršku manifestaciji pružio je Rasim Ljajić, potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija. Tokom obilaska Sajma, oni su posetili sokobanjski štand, gde su ih srdačno dočekali čelnici lokalne samouprave i turističke privrede.



Zemlja partner ovogodišnje turističke manifestacije bila je Crna Gora, a prvi put na Sajmu turizma udruženo su nastupili predstavnici Ruske Federacije i Kine. Inače, istovremeno sa medjunarodnom turističkom promocijom, tradicionalno su održani i Sajam hotelsko-ugostiteljske opreme, Sajam vina, kao i Sajam suvenira. U šest hala Beogradskog sajma bilo je više od 1.100 izlagača iz 56 zemalja sveta, a akreditovano je oko 1.000 novinara, medju kojima je veliki broj bio iz inostranstva.

 
29.11.2016. SPECIJALNA BOLNICA NA KRAGUJEVAČKOM SAJMU Штампа Ел. пошта

U hali ''Šumadija sajma'' u Kragujevcu od 24. do 26. novembra održan je osmi po redu ''Medjunarodni sajam turizma i seoskog turizma'', kao i četvrti prodajni ''Sajam zimnice i domaće radinosti''.

Specijalna bolnica ''Sokobanja'' i ove godine je učestvovala na kragujevačkoj sajamskoj manifestaciji, promovišući svoje usluge, kako medicinske, tako i vanstandardne, odnosno usluge u sklopu specijalnih programa, poput wellness, fitness, ''Soko-life'' programa.



Kragujevački sajam turizma okupio je ove godine preko sto izlagača iz banjskih i klimatskih lečilišta, zdravstveno-rekreativnih i sportskih centara, smeštajnih i ugostitelјskih objekata, obrazovnih ustanova iz zemlje i inostranstva. Posetioci su bili u prilici da se upoznaju sa novom turističkom ponudom, sa aranžmanima za novogodišnje i božićne praznike i zimovanja, uz uobičajene sajamske popuste. Sastavni deo ove manifestacije, već tradicionalno, bile su stručne tribine i prezentacije, kulturno-umetnički programi, kao i bogata ponuda raznovrsnih ručnih radova i prehrambenih proizvoda.

Organizatori ''Medjunarodnog sajma turizma i seoskog turizma'' i ''Sajma zimnice i domaće radinosti'' bili su Gradska turistička organizacija i ''Šumadija sajam'', a pokrovitelji Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija i grad Kragujevac.

 
«ПочетакПретходна12345678910СледећаКрај»

Страна 1 од 26
 
Банер